Tips pikeun ngirangan listrik statik dina baju haneut

Nalika masang sareng ngaleupaskeun baju haneut, kontak fisik sareng anu sanésna, atanapi ngahaja noél objék logam, éta sering ujug-ujug dileupaskeun. Anjeun bahkan mungkin ningali percikan listrik dina hawa. Henteu ngan ukur panangan anjeun bakal cilaka, tapi ogé listrik statis sering sareng debit bakal mangaruhan karya normal sareng kahirupan anjeun.

Baju haneut rawan listrik statis, kusabab kulit urang, baju sareng baju haneut anu sanés silih sambung sareng silih gosok, khususna nalika nganggo atanapi nganggo baju, listrik statis laun-laun akumulasi. Nalika éta akumulasi ka tingkat anu luhur, éta bakal dileupaskeun sakaligus, sareng debit bakal kajadian.

Ngaleungitkeun listrik statis anu parantos dihasilkeun dina baju haneut: Sateuacan nempatkeun sareng ngaleupaskeun baju haneut, anggo objék logam pikeun némpél baju haneut. Atanapi nganggo bros logam kanggo ngalaksanakeun listrik statis anu dibawa ku baju haneut.

Hindarkeun nganggo baju haneut tina serat kimia, kusabab gesekan antara serat kimia sareng awak anjeun langkung kamungkinan ngahasilkeun listrik statis. Ngagem sapatu kulit langkung seueur tibatan sapatu karét, sabab bahan karét nyegah konduksi muatan listrik, janten akumulasi muatan listrik.

Ngurangan generasi listrik statis dina baju haneut: mésér pelembut atanapi semprot rambut sareng nyemprotkeun kana baju haneut pikeun nyegah listrik statis. Kusabab pelembut tiasa ningkatkeun kalembaban baju haneut, sareng panyemprot rambut tiasa ngirangan listrik statis. Atanapi nganggo anduk anu leres disemprot ku cai sareng dibasahi cai kanggo ngusap baju haneut. Basah baju haneut sakedik kanggo ngirangan tingkat kagaringan baju haneut sareng ngirangan generasi listrik statis.

Ningkatkeun cara nyeuseuh baju haneut: tambahkeun baking soda, cuka bodas atanapi pelembut nalika nyeuseuh baju haneut. Éta tiasa ngalemahkeun baju, ngirangan kagaringan bahan, sareng ngabantosan ngirangan listrik statik.

Ningkatkeun kalembaban lingkungan: Nalika cuaca garing, muatan listrik akumulasi henteu gampang ditransferkeun ka hawa. Anjeun tiasa nganggo pelembab pikeun ningkatkeun kalembaban dina hawa, atanapi nempatkeun anduk baseuh atanapi sagelas cai dina manaskeun pikeun pangaruh anu sami.

Pelumasan kulit: Larapkeun pelembab kana area kulit anu aya hubunganana sareng baju haneut atanapi rambut anu gampang nyerep sareng strip kertas ipis. Henteu ngan ukur kulit tiasa dijaga dina usum halodo, tapi upami kulit pelincir aya hubunganana sareng bahan baju haneut, henteu gampang ngahasilkeun listrik statis.

Reduce static electricity in sweaters

Pos waktos: Mei-07-2021